Izdelki za alko in gumiot (6)

Pecorino Affinato v senu

Pecorino Affinato v senu

Pecorino Affinato in Fieno je zreli sir, izdelan iz ovčjega mleka in zoren v senu tri mesece. Ta sir se odlikuje po izrazitem in divjem okusu, kar ga naredi popolnega za uživanje samostojno ali kot del plošče s siri. Pecorino affinato in fieno je ročno izdelan izdelek, narejen po tradicionalnih metodah in z naravnimi sestavinami. Njegova ročna obdelava in edinstven okus ga uvrščata med odlične izdelke italijanske sirarske tradicije.
Caciocavallo della Massaia

Caciocavallo della Massaia

Caciocavallo della Massaia je zreli sir, izdelan iz mešanice ovčjega, kozjega in kravjega mleka. Ta sir se odlikuje po bogatem in kompleksnem okusu, ki ga dosežemo z dolgo zorenjem in uporabo tradicionalnih tehnik. Caciocavallo je popoln za uživanje samostojno ali kot del plošče sirov, v kombinaciji z polnimi rdečimi vini. Njegova ročna obdelava in edinstven okus ga uvrščata med vrhunske izdelke italijanske sirarske tradicije.
Caciocavallo Dolce

Caciocavallo Dolce

Caciocavallo Dolce je mladi in sladki sir iz Apulije, izdelan iz mleka visoke kakovosti in zoren za 40 dni. Ta sir se odlikuje po nežnem okusu in mehki teksturi, kar ga naredi popolnega za uživanje samostojno ali kot del sira na krožniku. Caciocavallo dolce je ročno izdelan izdelek, narejen po tradicionalnih metodah in z naravnimi sestavinami. Njegova ročna obdelava in edinstven okus ga uvrščata med vrhunske izdelke italijanske sirarske tradicije.
Caciocavallo Semipiccante

Caciocavallo Semipiccante

Caciocavallo Semipiccante je sir visoke kakovosti, cenjen med gurmani zaradi svojega popolnega ravnotežja med sladkostjo in aromo. Zreli 120 dni, ta caciocavallo je izdelan iz polnomastnega kravjega mleka in ima obliko kapljice s glavico. Tanka in gladka skorja pridobi alabasterne odtenke z zorenjem, medtem ko postane pasta kompaktna in luskasta. Okus je aromatičen in prijeten, z dotikom pikantnosti, ki ga naredi edinstvenega. Popoln za tiste, ki imajo radi sire z izrazitim značajem, je ta caciocavallo simbol južnjaške sirarske tradicije.
Caciocavallo al Fieno

Caciocavallo al Fieno

Caciocavallo al Fieno je zreli sir, izdelan iz mleka visoke kakovosti in zoren v senu za izrazit in podeželski okus. Ta sir se odlikuje po intenzivnem okusu in neponovljivem aromi, kar ga naredi popolnega za uživanje samostojno ali kot del plošče s siri. Caciocavallo al Fieno je ročno izdelan izdelek, narejen po tradicionalnih metodah in z naravnimi sestavinami. Njegova ročna obdelava in edinstven okus ga uvrščata med odlične izdelke italijanske sirarske tradicije.
Caciocavallo del Duca

Caciocavallo del Duca

Caciocavallo del Duca je sir, star 36 mesecev, ki se odlikuje po pikantnem in odločnem okusu ter trdni in robustni teksturi. Proizveden iz kravjega mleka iz Murgije, je ta caciocavallo popoln nariban, v kosih ali kot zaključek obroka, in se odlično ujema z rdečimi vini z visoko telesnostjo. Dolgo zorenje daje temu siru edinstven in prepoznaven okus, kar ga naredi za izvrstno izbiro za tiste, ki imajo radi intenzivne in kompleksne okuse.